Mijn huidtype, mijn routine

Mijn huidtype, mijn routine

Posted By: Site Owner In: Beauty On: Reactie: 0 Hit: 4208

Hoe handig is dit? Per huidtype kan je terug vinden welke producten een absolute musthave zijn (groen), welke gebruikt mogen worden (geel) en welke producten we niet aanraden (roze). Wil je graag verduidelijking bij jouw huidtype? Scrol dan even naar beneden!

NORMALE HUID: We selecteerden 4 oliën die fantastisch goed werken voor een normale huid. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken, je kiest er gewoon eentje waar jij je het beste bij voelt. Abrikozenpitolie en zoete amandelolie zijn heel licht en hypoallergeen, arganolie en baobab olie trekken nog steeds snel in maar bevatten meer voeding voor de huid. Deze kan je gerust dagelijks gebruiken op het gezicht en lichaam. Kokosolie is voor elk huidtype een fijne make-up remover, ook voor waterproof make-up. Vergeet je gezicht als afsluiter niet te reinigen met zwarte zeep. Wil je jezelf een keertje extra verwennen? Dan raden wij een calamine maskertje aan voor jouw huidtype.

VETTE HUID & ACNE: Om te beginnen.. Wist je dat een vette huid eigenlijk juist heel gevoelig is? Behandel ze met zachtheid: geen producten met alcohol, geen uitdrogende en agressieve middelen, ga niet als een gek scrubben en hydrateer ze.. Je huid zal kalmeren, geloof ons nu maar! Net als hierboven, selecteerden we 4 oliën die elk geschikt zijn voor een vette huid. Kies je een van deze oliën voor dagelijkse gezichts- en lichaamsverzorging, zit je safe. Ze zullen je huid niet vetter maken en je poriën niet verstoppen! Zoete amandelolie en abrikozenpitolie zijn heel licht en hypoallergeen, arganolie en baobab olie trekken nog steeds snel in maar zijn ontstekingsremmend en dus perfect voor een vette of onzuivere huid! Gebruik kokosolie om (zelfs waterproof) make-up te verwijderen en de belangrijkste stap voor dit huidtype: reinigen met zwarte zeep! Gebruik je graag al eens een maskertje, kies dan voor diep reinigende bentoniet klei. Wist je dat je puistjes sneller verdwijnen als je ze aanstipt met calamine poeder of mangoboter?

DROGE HUID: Je kan niet misgaan met zoete amandelolie of abrikozenpitolie, toch raden we aan jouw huid extra te voeden. Dit doe je met arganolie of baobab olie. Een droge huid kan soms ook wat meer hebben dan een lichte olie, daarom duidden we shea boter aan als musthave. Shea boter geeft net iets meer bescherming en verzachting als je een schrale huid hebt. Deze mogen allemaal dagelijks op het gezicht gebruikt worden. Make-up kan je op een zachte manier verwijderen met kokosolie, vergeet daarna niet te reinigen met zwarte zeep. Heb je echt erg droge of beschadigde plekjes? Dan is de miracle cream jouw redder in nood. Deze zalf kan je lokaal aanbrengen.

PSORIASIS & ECZEEM: Voor deze huidaandoeningen raden we zeker een voedende en ontstekingsremmende olie aan, zoals arganolie of baobab olie. Heb je een heel droge huid? Neem dan gerust iets wat meer verzacht en voedt, zoals onze shea boter. Deze mag je allemaal dagelijks gebruiken op het gezicht en het lichaam. Make-up kan je weghalen met kokosolie, terwijl wordt de huid nog eens extra gevoed. Vergeet daarna niet te reinigen met zwarte zeep. Een musthave voor deze aandoeningen is zonder twijfel miracle cream. Deze zalf stilt de jeuk en gaat de ontsteking tegen. Wil je het pure werkzame bestanddeel uit deze zalf? Ga dan voor de cacaopoeder. Als laatste is calamine poeder ook heel fijn om ontstekingen en jeuk tegen te gaan.

BABY & KIND: Een baby jonger dan 6 maanden heeft geen producten nodig, tenzij hij een huidaandoening heeft. Contacteer ons in dat geval voor persoonlijk advies. Test een product altijd in een kleine hoeveelheid op de pols, indien er binnen de 48 uur geen reactie optreedt is jouw baby niet allergisch. Zoete amandelolie, en abrikozenpitolie zijn beide hypoallergeen en heel licht van textuur. Deze kan je ook aan het badwater toevoegen. Heeft jouw kind een heel droge huid? Dan kan je kiezen voor shea boter. Heeft je kindje uitslag, waterpokken, insectenbeten, jeuk, .. kan je plaatselijk miracle cream gebruiken. Ook calamine poeder heeft een verzachtende werking en kan je makkelijk bij het badwater voegen.

Mocht je toch nog twijfelen of vragen hebben, mag je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen. Zo helpen wij jou met een product dat perfect bij jou past!

Liefs,

Het Natural Secrets team

In Same Category

Related by Tags

Comments

Leave your comment

* Required field